luni, 13 iulie 2009

De la oameni la responsabilitate

Uneori, oamenii uimesc prin profunzimea ideilor şi a modului lor de a exista. Asta dacă îţi apleci un pic urechea şi asculţi ce spun. Unul din momentele de care povestesc, momente magice pentru mine,revelatoare, s-a întâmplat chiar ieri, cand am luat parte, exersându-mi pasiunea de make-up artist,la o nuntă poloneză. Admiraţia mea pentru comunitatea polonă din Suceava vine din rădăcinile mele genealogice poloneze, dar mai ales din prisma fascinaţiei pe care o poate avea comunitatea lor.
Probabil că un socilog mi-ar putea confirma că membrii unei comunităţi sunt mai uniţi şi interacţionează relaxat, pentru mine a fost vizibil. Conştiinţa minorităţii e amplă. Sunt fascinată de pofta de viaţă pe care o aveau oamenii pe care i-am cunoscut ieri pentru prima oara şi, în acelaşi timp, uşor îngândurată pentru că multor oameni le lipseşte asta. Nu încerc acum să punctez defecte, dar îmi propun să evidenţiez faptul că nimic nu ne poate opri în a avea o atitudine potrivită faţă de ceea ce ne înconjoară,să ne asumăm responsabilitatea pentru oameni şi pentru ceea ce îi poate afecta.
Generozitatea e un mesaj care are o pondere imensă pentru vieţile noastre şi pentru modul în care ne înţelegem responsabilitatea în comunitatea căreia apraţinem.Acum mi-am dat seama, mai mult ca oricând, că totul porneşte de la noi şi de la oamenii pe care îi putem influenţa sau care ne pot influenţa. Casă de piatră, Franz şi Otilia!

Un comentariu:

  1. Pentru ca vorbim de CSR, recent a fost lansata campania "Copilaria in siguranta", de prevenire a disparitiei minorilor si educare pentru cresterea sigurantei pe Internet.
    Mai multe informatii se regasesc pe blogul campaniei http://copilariainsiguranta.blogspot.com.
    Ne bucuram de orice sprijin primim in promovarea si comunicarea campaniei si mesajelor sale.
    Multumim!

    RăspundețiȘtergere