marți, 10 martie 2009

Stakeholder forum

Teoria stakeholderilor se pare a fi puternic corelata cu strategia de sustenabilitate a unei companii, indiferent de mărimea sau de profilul ei.
Asta pentru că stakeholderii sunt părţile interesate, părţile afectate de activitaţile unei corporaţii, dar, mai mult decât atât, sunt una din roţile care menţin vertcalitatea, sunt un pilon de susţinere. Browse-uind diverse materiale cu privire la teoria stakeholderilor, am dat peste un forum al stakeholderilor, o bază interesantă de materiale pe care vă invit să le vizionaţi. Enjoy!

http://www.stakeholderforum.org/1index.php

Un comentariu:

  1. Andreea,
    Mi se pare putin cam mult sa spui ca stakeholderi reprezinta una dintre rotile care mentin verticalitatea unei organizatii. Inteleg ca aceasta este ideea avocatilor ST (*Stakeholder Theory), dar n-as merge atat de departe. E adevarat ca ei pot influenta modul cum o organizatia se raporteaza la o anumita chestiune, de exemplu, la problema poluarii, dar asta nu inseamna ca verticalitatea respectiva poate fi influentata atat de mult. Coordonatorii acelei organizatii sunt cei care decid daca tin sau nu seama de presiunea stakeholderilor. Daca am accepta ideea mentionata de tine, imi este teama ca vom ajunge sa concedem un rol mult prea mare stakeholderilor, iar etica sa se transforme din ceva care tine de actiuni voluntare si care exprima anumite valori morale in ceva care tine doar de teama resimtita pentru consecinte. Iar in cazul acesta nu cred ca mai putem vorbi de moralitate, ci de simpla relatie actiune-reactiune :D
    Mult spor si ne vedem la conferinta voastra.

    RăspundețiȘtergere